Obturație compozit ocluzală multistratificatificată pe un molar de minte superior

Obturație compozit ocluzală multistratificatificată pe un molar de minte superior

Pacientul s-a prezentat pentru un control de rutină fără a avea discomfort, durere sau sensibilitate la vreun dinte.

La consultul de specialitate s-a constatat existența unei carii multipunct pe unul din molarii de minte superiori și s-a procedat la realizarea unei obturații de compozit multistratificate folosind compozit fluid și vâscos G-aenial de la GC.

Vă prezint mai jos rezolvarea cazului.

Situația inițială

Situația inițială - carie ocluzală multipunct

Exereza punctelor de carie

Exereza punctelor de carie, pasul 1

Exereza punctelor de carie, pasul 2

Exereza punctelor de carie, pasul 3

În acest moment au fost curățate toate punctele de carie, și ca o măsură de siguranță s-a verificat cu un indicator de carie. Acesta colorează în verde (unele în roz) țesutul dentar încă afectat de carie. Observăm ca dintele nu prezintă nici o colorație verde (în acest caz s-a folosit indicator de carie verde). Astfel putem fi siguri ca am curățat absolut toată caria.

Obtuația de compozit

Obtuația de compozit fluid GC

De multe ori pe fundul cavității se folosește compozit fluid pentru a se crea o bază stabilă și dreaptă pentru compozitul vâscos. Compozitul fluid se adaptează foarte bine la forma neregulată a fundului cavității create.

Folosim diga (folia verde din jurul dintelui prinsă cu clema metalică) pentru realizarea obturației. Acest lucru ne permite sa lucrăm foarte curat și să nu contaminăm cavitatea cu salivă sau bacterii.

Obturația de compozit Vâscos GC, forma finală

Forma finală a obtuației finisate. Cu grija necesară din partea pacientului această obturație îl va servi pe pacient 10+ ani.

Dacă aveți întrebări puteți folosi rubrica de comentarii de mai jos.


Autor: Dr. Ionescu Alexandru

Cabinet stomatologic în Targu-Jiu situat pe Strada 9 Mai, nr. 44bis ce vă oferă servicii stomatologice complete ca terapia cariilor, endodontie, protetica, chirurgie dentara, igienizare si profilaxie de o inalta calitate.

Comentarii la “Obturație compozit ocluzală multistratificatificată pe un molar de minte superior”